Vandaag mijn eerste Noppes digitaal weten te betalen aan mijn NoppesBelastingAdviseur. 30 Noppes. Hij rekent, net als zijn werkster, 15 Noppes per uur.

Ik heb de afgelopen maanden in spanning gezeten: Zou ik met een NoppesBelastingAdviseur ook belasting terug krijgen? Het antwoord kwam een paar weken geleden in de blauwe enveloppe, en de voorlopige teruggave is binnen. Top. Nu hoop ik dat ik genoeg Noppes ga verdienen op de Parade, want ik sta Noppes-rood. Weliswaar renteloos.

Vanmiddag allerlei boodschappen gedaan en de ene betaling voelt anders dan de andere. Zo heb ik een pesthekel aan geld uitgeven aan inktcardridges. Al met al €47. En ook al weet ik inmiddels vanalles over hervulstations en hergebruik, ik wist niet dat cartridges digitaal kapot kunnen gaan en dan heeft hervullen geen zin. Inktcardridges, ik voel me er altijd ingestonken.

Maar met liefde spendeerde ik €127 aan lingerie in een prettige lingeriewinkel. Uit de grond van mijn hart heb ik mijn pinpas door de sleuf gehaald en in mijn binnenste gejubeld: ‘ik ben blij dat ik dit betalen kan’.

Om meer te weten te komen over de wonderbaarlijke wereld van inkt, kijk naar ‘De Rekenkamer’ afl 6.