Huiskamertheater on tour | Dette Glashouwer
Huiskamertheater on tour | Dette Glashouwer

(HUISKAMER)THEATER
ON TOUR

DYING IS ABSOLUTELY SAFE &
GELD EN GENOEG

Terwijl theatervoorstelling ‘Dying is Absolutely Safe’ door het land toerde, kwam regelmatig de vraag voorbij of ik mijn geldvoorstelling weer zou willen spelen. Dus op veler verzoek is nu de voorstelling ‘Geld en Genoeg’ opnieuw te zien.

GELD EN GENOEG

Op veler verzoek is Geld en Genoeg opnieuw te zien. De smaak van huiskamers heb ik helemaal te pakken, en samen met regisseur Dirk Groeneveld is er ook aan een huiskamertheaterversie gewerkt. De voorstelling is weer helemaal up to date en actueler dan ooit.

In de voorstelling ‘Geld en Genoeg’ vertelt ze losjes maar precies over de geschiedenis en de betekenis van geld. Je denkt misschien: ‘Het gaat elke dag door mijn hand dus ik weet er alles van!’. Geloof het, Dette zet je aan het denken!’

‘Dat Dette Glashouwer bij Tiny Showroom komt spelen vinden we weer zo’n bijzonder hoogte punt. Met de vragen ‘Wat is geld’ en ‘Kan het ook anders’ reisde ze de wereld over. Ze trok van Istanbul tot Stavanger, van verschillende Amerikaanse universiteiten tot de sloppenwijken in Kenia. En nu doet ze dus Tiny Showroom aan!

MEER OVER DETTE & GELD →

Dette Glashouwer speelt 'Geld en Genoeg'
Dette Glashouwer speelt 'Geld en Genoeg'

Het geldsysteem is geen natuurverschijnsel, het is gewoon bedacht… laten we het eens anders bedenken!

Huiskamertheater on tour | Dette Glashouwer
Huiskamertheater on tour | Dette Glashouwer

DYING IS ABSOLUTELY SAFE

4 STERREN IN DE VOLKSKRANT »
IN MEER DAN 100 HUISKAMERS
100-EN REACTIES
En nu niet meer alleen in huiskamers.

‘Wat een ontzettend luxe ontmoeting’, ‘wat een interessant verhaal en ingenieus in elkaar geknutseld’, ‘ik ken niemand die op deze manier in zo’n onderwerp duikt’, ‘dat het allemaal in een koffer past….’

Voor deze voorstelling heb ik mijn onderwerp diepgaand bestudeerd. Niet alleen heb ik me goed ingelezen, ook heb ik knekelveld-meditaties gedaan, middeleeuwse dodendansen tot leven gewekt en kennis gemaakt met de Tibetaanse Bardo’s en andere hiernamaals. Daarnaast ben ik vrijwilliger geweest in Hospice Amsterdam Zuidoost, een plek waar intercultureel gestorven wordt.

Dying is Absolutely Safe is een bewustzijnsverruimend verhaal over wat ons allemaal boven het hoofd hangt en wat ik met open vizier in de ogen probeer te kijken.

Credits
Eindregie: Moniek Merkx
Zakelijke leiding: Karin van den Berg

Boeken

Wil je de voorstelling ‘Geld & Genoeg’ of ‘Dying is Absolutely Safe’ boeken? Of wil je een voorstelling kado doen? Stuur dan een e-mail naar share@detteglashouwer.com of stuur een bericht via whatsapp /signal naar 0641504265.

Huiskamertheater van Dette

PRAKTISCHE DETAILS

Hoe lang duurt de voorstelling?
Ik heb drie kwartier nodig om mij in je huis voor te bereiden.
Een half uur om Dying is Absolutely Safe te spelen, Geld en Genoeg duurt 40 minuten
En een half uur voor het napraten, opruimen en wegwezen.

Over betalen: hoe en wat?
In de sector worden we opgeroepen ons te houden aan een minimum prijs: de FAIRPRACTICE-code . En dan geldt voor deze voorstelling een richtlijn van €395, voor 2 -8 personen. (excl. BTW excl. reistijd + OV kosten).

Ik begrijp echter dat niet iedereen dit kan betalen. Overleg met mij in het kader van FAIRPRACTICE wat jouw mogelijkheden hierin zijn.

Reistijd: €25 per uur
OV kosten: NS dal voordeel.

Na afloop betaal je via een overboeking naar NL03 TRIO 078 147 6798 t.n.v. Stichting Glashouwer Theaterproducties.
Grote gezelschappen en bedrijven kunnen een offerte aanvragen door te mailen naar share@detteglashouwer.com of karin@viarudolphi.nl.

Mede mogelijk gemaakt door:
Stichting De Zaaier
Stichting De Zaaier
Fonds Podium Kunsten
Stichting De Zaaier
Stichting De Zaaier

Boeken?

Wil je Dette Glashouwer boeken of heb je een vraag? Stuur een e-mail naar info@detteglashouwer.com. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.