Dying is Absolutely Safe

Samen met collega/vriendin José Kuijpers verdiep ik me in het onderwerp sterven. We noemen ons project Dying is Absolutely Safe. Deze woorden kwam ik tegen toen ik las over Ram Dass en Timothy Leary, en ik vond het gelijk een inspirerende gedachte dat dood misschien ook te benaderen is als een avontuur, als iets wat niet alleen maar angst oproept maar waar je ook nieuwsgierig naar zou kunnen zijn – Dying to know – want wat weten we er eigenlijk van.

We lezen kilometers boeken, hebben stage gelopen bij uitvaartsprekers en onderwerpen ons aan diverse meditaties uit verschillende culturen. Kortom we verruimen onze geest en zijn verrast door nieuwe werelden die zich aandienen.

We zijn in te huren als uitvaartspreker en ik ben vrijwilliger bij Hospice Amsterdam Zuidoost. De première van de theatervoorstelling is gepland voor zomer 2020.

Het Triodos/MAPr fonds maakt het onderzoek mogelijk.

Updates ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Dette.