Lieve mensen,

Terwijl tijdens de lockdown de huiskamertheatervoorstelling Dying is Absolutely Safe door het land toerde, kwam regelmatig de vraag voorbij of ik mijn geldvoorstelling weer zou willen spelen. Dus op veler verzoek is de voorstelling Geld en Genoeg opnieuw te zien. De smaak van huiskamers heb ik helemaal te pakken, en nu is er samen met regisseur Dirk Groeneveld ook aan een huiskamertheaterversie gewerkt. Pasgeleden alvast te zien in Huize Lydia.

De voorstelling is weer helemaal up to date gemaakt en actueler dan ooit.

In de voorstelling ‘Geld en Genoeg’ vertelt ze losjes maar precies over de geschiedenis en de betekenis van geld. Je denkt misschien: ‘Het gaat elke dag door mijn hand dus ik weet er alles van!’. Geloof het, Dette zet je aan het denken!’

In het Vredescafe dus, 6 oktober op het Eigendom Anders Festival, maar ook op de stoep van Tiny Showroom, de nieuwe galerie van Simon de Boer, in Amsterdam Noord.

‘Dat Dette Glashouwer bij Tiny Showroom komt spelen vinden we weer zo’n bijzonder hoogte punt. Met de vragen ‘Wat is geld’ en ‘Kan het ook anders’ reisde ze de wereld over. Ze trok van Istanbul tot Stavanger, van verschillende Amerikaanse universiteiten tot de sloppenwijken in Kenia. En nu doet ze dus Tiny Showroom aan!

Dette Glashouwer | 'Geld en Genoeg' opnieuw te zien
Dette Glashouwer | 'Geld en Genoeg' opnieuw te zien

Het geldsysteem is geen natuurverschijnsel, het is gewoon bedacht….laten we het eens anders bedenken!

Ondertussen speelt Dying is Absolutely Safe ook nog steeds. Binnenkort bijvoorbeeld voor de vrienden van een jarige die 80 wordt, op allerzielen (2 november) wederom in Tiny Showroom, 4 november in de kerk van Beverwijk met na afloop liedjes van Cash door Jedan Tutuhatunewa. Op verzoek is de engelse vertaling van de voorstelling bijna af, niet-nederlanders kunnen nu ook boeken.

Boeken?

Wil je deze voorstelling boeken? Of wil je deze voorstelling kado doen? Stuur een e-mail naar share@detteglashouwer.com of stuur een bericht via whatsapp /signal naar 0641504265.

PRAKTISCHE DETAILS

Hoe lang duurt de voorstelling?
Ik heb drie kwartier nodig om mij in je huis voor te bereiden.
Een half uur om Dying is Absolutely Safe te spelen, Geld en Genoeg duurt 40 minuten
En een half uur voor het napraten, opruimen en wegwezen.

Over betalen: hoe en wat?
In de sector worden we opgeroepen ons te houden aan een minimum prijs: de FAIRPRACTICE-code . En dan geldt voor deze voorstelling een richtlijn van €395, voor 2 -8 personen. (incl BTW excl reistijd + OV kosten).

Ik begrijp echter dat niet iedereen dit kan betalen. Dus bekijk in het kader van FAIRPRACTICE wat jouw mogelijkheden hierin zijn:

Bij weinig inkomen: vanaf € 25 p.p. met een minimum van € 75. De prijs is op basis van vergelijkbare gesubsidieerde theaterkaartjes (incl BTW, excl. reistijd + OV kosten).
Modaal vanaf €250. (incl BTW, excl. reistijd + OV kosten).
Vind je dat je genoeg verdient dan vanaf € 395. (incl. BTW, excl reistijd + OV kosten).

Reistijd: €25 per uur
OV kosten: NS dal voordeel.

Na afloop betaal je via een overboeking naar NL03 TRIO 078 147 6798 t.n.v. Stichting Glashouwer Theaterproducties.
Grote gezelschappen en bedrijven kunnen een offerte aanvragen door te mailen naar share@detteglashouwer.com of karin@viarudolphi.nl.

“Ik heb in mijn leven veel opgetreden in theaters, festivals en locaties maar nog nooit zo genoten als nu in de huiskamers :-)”

Dag dag Dette

Boeken?

Wil je Dette Glashouwer boeken of heb je een vraag? Stuur een e-mail naar info@detteglashouwer.com. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.