Suver Nuver

Bijna 29 jaar geleden maakten Dette Glashouwer, Peer van den Berg en Henk Zwart hun eerste voorstelling: Suver Nuver. Alle drie met Friese roots en nog op de Mimeschool besloten ze samen verder te gaan onder die naam; ‘een beetje vreemd’ in het Fries. Meer dan 20 jaar maakte het drietal spraakmakende voorstellingen als een van de wegbereiders van de Moderne Mime. Toen in 2008 de subsidie stopte gingen de makers ieder hun weg en kregen daarmee onbedoeld de kans hun talenten los van elkaar verder te ontwikkelen.

Suver Nuver was anders dan anders: lichamelijk, schaamteloos, bizar en fantasievol. Het ging over wezenlijke en herkenbare dingen: de wereld van nu, met alle actuele problematiek en wat dat voor jezelf betekent. De voorstellingen waren geen zedepreken, ze schudden het publiek wakker. Het was rauw, confronterend en actueel!

Op uitnodiging van de jubilerende Parade kwamen ze in 2015 weer bij elkaar en bleek de chemie tussen de drie nog steeds te bestaan. Meer nog dan tijdens de laatste periode van hun bestaan spatte de energie ervan af. Hoezo oud? Als de Golden Earring van de Mime maakten ze een festivalvoorstelling die voor menig jonge speler niet bij te benen was. 13 avonden was de tent tot de nok toe gevuld met een enthousiast publiek, dat riep om meer!

zie ook www.suvernuver.nl