‘Is it family you are staying with, they must be millionaires’ roept de taxischauffeur uit. Ik verzeker hem dat dat niet zo is, dat het een activist for justice is die zijn levenlang gevochten heeft, bij wie ik logeer. ‘The founder of TimeBanks USA’. Het huis ligt inderdaad in een prettige buurt maar als je binnenstapt zie je wat hier vnl gebeurt: werken. Overal bureaus en boeken en vergaderruimtes, ook de zolderverdieping die ik toegewezen krijg.

De ontvangst is allerhartelijkst, ik mag zolang blijven als ik wil. Ze noemen het ‘The TimeBankhotel’. Onder een heerlijk diner en een goed glas wijn vertel ik van mijn geld-avontuur en hun ogen glinsteren. Er wordt direct een home-performance georganiseerd, alle vrienden gebeld en iemand gecharterd om me wegwijs in Washington te maken.

We beginnen de stad met een ‘open mic’  avontuur. S, die me wegwijsmaakt, zingt een lied, ik doe wat orgel en een praatje en het slaat nergens op. De kroeg die open mic houdt kijkt alleen maar tv op grote en kleine schermen en zet ons in het donker.

 

De 2e avond is de homeperformance. Alle vrienden kunnen niet. KERST. Ik doe een accoustische versie en flip zelf de muziek door (hier heb ik enorm op geoefend!) en mijn driekoppige publiek is razend enthousiast. Ik heb 1 hour TimeBank verdiend. We moeten het als investering zien voor als ik terugkom.

De 3e avond verzamel ik moed om nog een open mic avontuur aan te gaan. Weer sleep ik met mijn orgel naar de metro en de bus en de regen, op naar ‘Busboys and Poets’. Deze keer is het helemaal top. De zaal is afgeladen en tussen alle gedichten, oproepen tot bekering en gitaarsolo’s wordt mijn 5 minuten optreden erg op prijs gesteld. Ik eindig met een clifhanger: ‘if you want to know how this ends, invite me to your house’ het gebulder zwelt zo hard aan dat mijn ‘I do a homeperformance for you’ er niet meer toe doet.

Het zou erg leuk zijn als er een performance uit zou rollen, maar de jongens die me na afloop opwachten zijn wel erg jong en mooi…en sukkel die ik ben, ik wimpel ze af.

Dan volgt nu het avontuur hoe ik  het TimeBank hour nog voor de kerst ergens kan verbrassen…..