Dette is ceremoniespreker
bij huwelijk en uitvaart

Uitvaart

“Bij het creëren van een uitvaartceremonie lijken al mijn capaciteiten samen te komen en – misschien klinkt dat gek – voel ik me als een vis in het water.”

Nadat iemand is overleden en de uitvaartondernemer de eerste regelingen getroffen heeft, kun je mij inhuren om een ceremonie samen te stellen die recht doet aan de overledene en zijn/haar plek in de wereld. Ik kan je helpen een In Memoriam te schrijven en kan die zo nodig ook namens de familie uitspreken.

Als spreker kom ik bij nabestaanden aan het begin van hun verwerking van een verlies. Dat kan heel aangrijpend zijn. Soms zijn er conflicten en is het afscheid nog moeilijker. Zonder oordeel luister ik naar alle betrokkenen en heb oor voor detail.

De dag van de uitvaart is dé gelegenheid om gevoelens te uiten, te beleven en te delen met anderen. Een goed afscheid, waar ruimte is voor waarachtigheid, helpt bij het verwerken van rouw.

Het geeft rust te weten dat de waardigheid en zorgvuldigheid van een passend afscheid in goede handen is. Graag help ik om er mooie dienst van te maken die een opening naar de toekomst kan geven.

Achtergrond

Als theatermaker heb ik jarenlange ervaring met spreken in het openbaar. Als trainer in Verbindend Communiceren kan ik luisteren zonder oordeel. Mijn jarenlange studie aan de Ridhwanschool maakt me bekend met diverse zingevingsvragen. Als zorgvrijwilliger ben ik betrokken bij Hospice Amsterdam Zuidoost, een hospice voor diverse culturen. Daarnaast heb ik stage gelopen bij ritueelbegeleider/uitvaartspreker Suzanne van Horssen. Zij is als (gast)docent betrokken bij uitvaartopleiding Meander en bij de Celebrantenopleiding van de Universiteit voor Humanistiek.

Trouwen

Hoe een paar tot het JA woord komt, is een uniek verhaal. Ook al zijn ons miljoenen voorgegaan, elk uitspreken van JA vergt moed.

Wil je een ‘mindfull’ ceremonie met mediteren in de buitenlucht? Of een vrolijk, aanstekelijk verhaal zodat de stemming er gelijk goed inzit? In overleg met het bruidspaar maak ik een onvergetelijke ceremonie helemaal op maat. Ook kan ik helpen helderheid te scheppen als beide partners andere wensen hebben. Elk verlangen telt!

Elk huwelijk door Dette afgesloten als BABS is uniek én rechtsgeldig of het JA woord nou in het Nederlands, Fries, Engels of Duits uitgesproken wordt.

“eigenlijk was je dominee en trouwambtenaar in één”

Lieve Dette, je hebt ons huwelijk tot zo’n prachtige ceremonie gemaakt. Het was fijn dat je, de weken voor de huwelijksvoltrekking, zorgvuldig naar ons luisterde en de gesprekken met jou waren voor ons verhelderend. We kwamen er achter dat we graag een meditatie wilden doen met onze families en dat was best spannend. Niet alleen of iedereen wel mee wilde doen, de helft was ook nog eens Duits. Maar zoals jij het deed, uitnodigend en waar nodig in het Duits…IEDEREEN werd vrolijk en voelde zich er bij betrokken. Eigenlijk was je dominee en trouwambtenaar in een. Dank je wel! Jürgen en Amati.

Aan de hand van de datum, wensen en budget, kijken we wat er mogelijk is. Hoeveel de bijkomende kosten van het inhuren van een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand zijn, hangt van je gemeente af.

Contact

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen als BABS of uitvaartspreker?
Stuur mij een e-mail op info@detteglashouwer.com. Ik reageer altijd binnen 24 uur.
Aan de hand van de datum, uw wensen en uw budget, kijken we wat er mogelijk is.