Coach voor verheldering en verbinding

Sessies voor verheldering en verbinding

‘Als je waarheid wáár durft te laten zijn, maakt je ziel een sprongetje van vreugde’ hoorde ik ooit iemand tegen me zeggen, en dat inspireert me nog steeds. Er is een andere waarheid onder irritaties of misverstanden dan wat je soms denkt. Ik faciliteer graag het proces waarbij oordelen verzachten als elke behoefte tevoorschijn mag komen om ertoe te doen.

Empathisch naar je luisteren kan verheldering en ontspanning geven en creëert ruimte voor oplossingen. Bij conflicten kan een verbindingssessie helpen. Of dat nou gaat om een innerlijk conflict of een conflict met iemand anders. Soms kun je met 1 sessie al veel verder komen. Dette geeft geen advies, tenzij je erom vraagt. Je mag voor een sessie langskomen maar het kan ook via telefoon of Skype.

ACHTERGROND

Trainer bij De Dialoog Coöperatie
Ik ben lid van De Dialoog Coöperatie, een netwerk van bewogen professionals met uiteenlopende achtergrond met één gemeenschappelijke wens: vreedzamer samenleven en samenwerken. We zijn op zoek naar dat wat mensen verenigt en bindt. Samen met de andere leden coach ik werknemers in bedrijven. Ik help conflicten en irritaties door heldere communicatie op te lossen, zodat iedereen zich als mens en collega gezien en erkend voelt en er verbinding ontstaat.

Theatermaker & spreker
In 2018 was ik samen met Joke Tjalsma te zien in “Give Peace a Chance” op De Parade. Een voorstelling over Verbinding.

Opleiding
Op mijn 19e ging ik ‘theoretische’ psychologie studeren aan de Universiteit van Utrecht. Eigenlijk wilde ik liever in therapie, en ik heb een heel aantal vormen uitgeprobeerd. Inmiddels studeer ik al 20 jaar ‘praktische psychologie’ aan de Ridhwanschool bij verschillende Amerikaanse docenten. Ik heb geleerd dat er vrijheid komt als onbewuste aannames of drijfveren de aandacht krijgen en bewust kunnen worden.

Ik heb ook een opleiding gevolgd tot trainer in Non Violent Communication, een stappenplan ontwikkeld door Marshall B. Rosenberg. Naast mijn al eerder opgedane kennis, houd ik van deze eenvoudige (maar geen simpele), praktische methode om tot helderheid te komen. Het is a.h.w.een plattegrond voor verheldering en verbinding en conflictbemiddeling.

Vragen?

Stuur een e-mail naar info@detteglashouwer.com. Ik reageer altijd binnen 24 uur.